Na vlastní pěst nebo přijmout pomocnou ruku?

Na vlastní pěst nebo přijmout pomocnou ruku?

Při cestě za úspěšným webem učiníte mnohá rozhodnutí. Kdo vám web dodá je jedna z prvních otázek. Troufnete si na DIY řešení? Nebo svěříte svůj projekt do rukou profesionálů?

Když se umělé inteligence ChatGPT zeptáte, k čemu je dobré mít web, odpoví vám výčtem sedmi bodů a nakonec vám shrne, že „…webové stránky jsou v dnešní digitální době klíčovým nástrojem pro komunikaci, propagaci a obchodování…“. Český statistický úřad v roce 2023 umístil Čechy mezi evropskou špičku v online nakupování. Nejen z tvrdých dat, ale i intuitivně, cítíme, že v dnešní době se velmi těžko podniká bez webové prezentace.

Uvědomění, že potřebujete svůj web, je jen prvním krokem na dlouhé cestě k jeho úspěchu. V průběhu celého procesu musíte učinit spoustu rozhodnutí. A prvním z nich je, jakým způsobem vaše stránky vzniknou.

Na vlastní pěst

Pokud máte znalosti programování, můžete si vytvořit vlastní webové stránky pomocí kódu. Musíte znát HTML, CSS a možná i JavaScript.

Jednodušší cestou je použití dostupných nástrojů, které vám pomohou vytvořit web bez programování. Musíte projít několika kroky – vybrat si platformu, zvolit si doménu, nainstalovat CMS, vybrat si šablonu či motiv, přizpůsobit obsah, nastavit navigaci, otestovat a následně publikovat. I přes to, že je tento způsob jednoduše dostupný, nemusíte být s výsledkem spokojeni. I při práci s těmito nástroji jsou třeba technické znalosti a dovednosti, které se musíte případně naučit za pochodu. Tato řešení s sebou také nesou bezpečnostní rizika, omezenou podporu, malé možnosti personalizace a další dodatečné náklady, se kterými na začátku projektu nepočítáte.

S pomocnou rukou

Jinou možností je obrátit se se svou zakázkou na firmu, která vám se zpracováním vašeho webu pomůže. Získáte tak technickou podporu při tvorbě i po spuštění, personalizované služby, které lze upravovat podle toho, jak poroste vaše firma a vaše potřeby, jedinečný design reagující na moderní trendy a systém správy obsahu, díky kterému máte váš projekt pod kontrolou. Rámcové náklady znáte již na začátku projektu. A pokud si vyberete správného dodavatele, bude se o váš web starat po spoutu let, aniž by vaše stránky zastaraly. 

Jak se rozhodnete? Troufnete si na web sami? Nebo raději přijmete pomoc profesionála?

Promyšlený web - to je OptimWeb.

Za výsledky jdeme společně. Ozvěte se!

Potřebujete redesign starého webu či e-shopu? Máte nový webový projekt připravený? Máte ho zatím pouze v hlavě? Neváhejte nás kontaktovat. Rádi s vámi projekt zkonzultujeme a pomůžeme vám nalézt optimální řešení.